BIC Port

BIC Port News

Schválení podpory pro 5 inkubovaných firem

Z rozpočtu města Plzně bylo podpořeno dotacemi pět účastníků podzimního kola inkubačního programu 2023. Na svém zasedání to 14. prosince schválili zastupitelé. Mezi inkubované firmy rozdělí  2 miliony korun.

Na svém zasedání to 14. prosince schválili zastupitelé. Cílem dotačního titulu, který město v letošním roce vyhlásilo poprvé, je podpořit vznik a rozvoj inovativních firem, které v Plzni vytvoří nová pracovní místa a dobydou zahraniční trhy.

Na podpoře začínajících inovačních firem v Plzni dlouhodobě pracujeme. Inkubační program je skvělou příležitostí jak pro startupy, které chtějí rozvíjet nápady a posunout svůj byznys na vyšší úroveň, tak akademiky hledající způsob komercializace výsledků svého výzkumu.


Podpořené firmy díky programu získají individuální konzultační podporu při zpracování svého podnikatelského záměru, zpětnou vazbu a poradenství od odborníků a mentorů dle svého zaměření. Na základě toho identifikují oblasti rozvoje a společně sestaví tzv. inkubační plán.

„Díky dotačnímu titulu si firmy nakoupí služby, které by si v začátku podnikání nemohly dovolit. Na trh by se dostávaly samy, často metodou pokus a omyl. Trvalo by jim to déle a riziko neúspěchu by bylo významně vyšší. Tým konzultantů BIC Plzeň rovněž funguje jako průvodce inovačním ekosystémem, tedy filtruje nejvhodnější příležitosti rozvoje inkubovaných firem a pomáhá firmám navazovat relevantní kontakty,“ popsala přínosy inkubačního programu Lenka Palánová.

Finance od města obdrží:

  • firma P&O Robotics vyvíjející průmyslové roboty,
  • firma INTECORES ukládající CO2 do stavebních materiálů,
  • Filip Kouba, který tvoří nový koncept AI únikových her,
  • Denisa Huňatá s módní značkou Tvoje Kšandy,
  • firma TeaTech vyvíjející technickou výukovou pomůcku pro základní školy.

Každá z podpořených firem obdrží z programu dotaci 400 tisíc korun.

Další běh inkubačního programu (jarní INKUBACE FIREM 2024) bude přijímat žádosti o dotaci v termínu 1. – 7. února 2024.

Pro bližší informace nás neváhejte kontaktovat.

Jarní Inkubace firem 2024 je tu!

Blíží se spuštění dalšího kola inkubačního programu pro mladé inovativní firmy z Plzeňského kraje. Příjem žádostí do jarního běhu bude probíhat v termínu 1.-7. února 2024.

Celý článek

Příjem žádostí o dotaci byl ukončen

Příjem žádostí o dotaci z programu INKUBACE FIREM 2023 byl ukončen. Zájem o vstup do podzimního běhu inkubačního programu 2023 projevilo celkem 13 žadatelů.

Celý článek