BIC Port

BIC Port News

Příjem přihlášek do jarního běhu inkubačního programu byl ukončen

Třetí ročník inkubačního programu odstartoval jarní výzvou. Zájem o účast v programu projevilo 17 začínajících firem. Novinkou pro letošní rok je navýšení dotace až na 400 tisíc korun.

Zájem o účast v jarním běhu projevilo celkem 17 začínajících firem. Do programu vstoupilo podáním žádosti o dotaci sedm z nich.

V první polovině března zasedne Rada inkubačního programu. Ta na základě prezentací vybere ze sedmi žadatelů firmy, mezi které rozdělí celkovou částku 1,8 milionu korun. Podpořeny budou ty projekty, kterým může inkubační program nejvíce pomoci v rozjezdu jejich podnikání.

Nově může letos podpora jednoho projektu činit až 400 tisíc korun. Z těchto prostředků si firmy nakoupí služby expertů podle svých potřeb.

Firmy, které se nestihly včas přihlásit, budou mít díky podpoře města Plzně možnost vstoupit do podzimního běhu programu. Žádosti o dotaci budou přijímány v průběhu léta, nicméně už nyní je možné projevit zájem o vstup do programu a domluvit si termín konzultace.

Máte zájem o bližší informace? Vyplňte přihlášku či nás kontaktujte.

Jarní Inkubace firem 2024 je tu!

Blíží se spuštění dalšího kola inkubačního programu pro mladé inovativní firmy z Plzeňského kraje. Příjem žádostí do jarního běhu bude probíhat v termínu 1.-7. února 2024.

Celý článek

Schválení podpory pro 5 inkubovaných firem

Z rozpočtu města Plzně bylo podpořeno dotacemi pět účastníků podzimního kola inkubačního programu 2023. Na svém zasedání to 14. prosince schválili zastupitelé. Mezi inkubované firmy rozdělí  2 miliony korun.

Celý článek