BIC Port

BIC Port News

Jarní Inkubace firem 2024 je tu!

Blíží se spuštění dalšího kola inkubačního programu pro mladé inovativní firmy z Plzeňského kraje. Příjem žádostí do jarního běhu bude probíhat v termínu 1.-7. února 2024.

Mladé inovační firmy z Plzeňského kraje budou mít se začátkem roku 2024 další možnost využít podpory regionálního inkubačního programu pro rozjezd svého podnikání.

První týden v únoru (1. – 7. 2. 2024) budou přijímány žádosti do programu Inkubace firem 2024, a to elektronicky v dotačním portálu Plzeňského kraje. Žádosti jsou velmi jednoduché, není třeba se bát administrativní náročnosti.

Program je ideální příležitostí k posunu pro začínající firmy se sídlem či provozovnou v Plzeňském kraji, které si potřebují ujasnit, jak dále postupovat, aby jejich podnikatelský záměr byl úspěšný. Jedinečnost plzeňské inkubace spočívá v rozsáhlé individuální konzultační podpoře, která zúčastněným firmám poskytne cennou zpětnou vazbu.


Účastníkům se po celou dobu programu věnuje tým zkušených konzultantů BIC Plzeň, pro jarní kolo nově ve složení:

Lenka Palánová, Lukáš Maixner, Martin Holubec, Tomáš Šebesta


Tým inkubace

 

Konzultanti s účastníky projdou jednotlivé části business plánu. Pomohou jej sestavit tak, aby byl svou formou a obsahem hodnotnou berličkou na cestě podnikáním, nikoli pouze dokumentem do šuplíku. Vedle toho fungují jako průvodci inovačním ekosystémem, jakýmsi filtrem vhodných příležitostí rozvoje daných firem – identifikují možnosti spolupráce s dalšími partnery a firmami, jiné relevantní programy, soutěže aj.

Dalším benefitem programu je finanční dotace na nákup externích služeb odborníků jako jsou právníci, programátoři, marketingoví specialisté a další. Ve spolupráci s konzultanty jsou odborníci vybíráni typicky v oblastech, ve kterých členové týmu inkubovaných firem nemají dostatečnou zkušenost či odbornost, a/nebo v oblastech daných realizací záměru (patenty, certifikace, vývoj produktu, pronájem prostor apod.).

Nově může letos podpora jednoho projektu činit až 500 tisíc korun. Z těchto prostředků si firmy nakoupí služby podle svých potřeb.


Bližší informace k jarnímu kolu inkubačního programu 2024 jsou k dispozici na www.bicport.cz


Zaujaly vás uvedené informace? Nejste jistí, zda je inkubační program vhodný i pro vás? Využijte nezávazné konzultace! Dejte nám o sobě vědět prostřednictvím formuláře, nebo kontaktujte některého z členů inkubačního týmu.

 

Jak účast v inkubačním programu hodnotí absolventi loňského jarního kola si můžete přijít poslechnout v úterý 23. ledna 2024 do TechToweru. Více informací zde.

Těšíme se na všechny zájemce a jejich inovativní projekty.

Schválení podpory pro 5 inkubovaných firem

Z rozpočtu města Plzně bylo podpořeno dotacemi pět účastníků podzimního kola inkubačního programu 2023. Na svém zasedání to 14. prosince schválili zastupitelé. Mezi inkubované firmy rozdělí  2 miliony korun.

Celý článek

Příjem žádostí o dotaci byl ukončen

Příjem žádostí o dotaci z programu INKUBACE FIREM 2023 byl ukončen. Zájem o vstup do podzimního běhu inkubačního programu 2023 projevilo celkem 13 žadatelů.

Celý článek